O nama


info i kontakt


Kontraplan

Udruženje građana

Udruženje građana za kulturu, medije i društvena pitanja Kontraplan je neprofitna organizacija osnovana 2010. godine u Novom Sadu radi ostvarivanja ciljeva u oblasti medija i kulture. Usmerena je, pre svega, na produkciju dokumentarnih formi: reportaža, filmova i TV serijala.

Kontraplan okuplja medijske profesionalce koji su iskustvo i relevantne reference stekli dugogodišnjim radom na različitim pozicijama u medijima. Po potrebi okuplja brojnu ekipu saradnika iz svih faza proizvodnje audio vizuelnih sadržaja, ali i iz drugih oblasti.

Kontraplan je do sada sarađivao sa srodnim organizacijama i produkcijama iz regiona na različitim međunarodnim projektima kroz angažman njenih članova. Kontraplan je 2015. godine realizovao dugometražni dokumentarni film „Maske“ o piscu Slobodnu Tišmi koji je prikazan na svim relevantnim festivalima u regionu i osvojio četiri nagrade.

U septembru 2016. godine Kontraplan je počeo sa realizacijom dokumentarne televizijske serije „Borderland Soundtrack“ od 10 epizoda u trajanju od 30minuta.

Serijal je premijerno prikazan na drugom programu Radio-televizije Srbije tokom marta, aprila i maja 2019. godine, a reprizno tokom juna i jula 2019. godine.